PROJEKTI

Projekts E.I.N.S: E3UDRES2 uzņēmējdarbības un inovāciju sadarbības tīkls viediem un ilgtspējīgiem reģioniem (E3UDRES2 Entrepreneurship and Innovation Network for Smart and Sustainable European Regions, Nr. 10043)

2022. gadā ViA ir uzsākusi īstenot projektu E.I.N.S: E3UDRES2 uzņēmējdarbības un inovāciju sadarbības tīkls viediem un ilgtspējīgiem reģioniem (E3UDRES2 Entrepreneurship and Innovation Network for Smart and Sustainable European Regions, Nr. 10043). Projektu finansē Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts (European Institute of Innovation and Technology, EIT, https://eit-hei.eu/ ), kas ir Eiropā lielākais un ietekmīgākais inovāciju tīkls. Šī ir jauna iniciatīva, kas paredz lielu lomu augstākās izglītības iestādēm, lai stiprinātu inovācijas reģionos.

 

Projekta mērķis ir veidot spēcīgu inovāciju atbalsta mehānismu reģionos, izmantojot Eiropas Universitātes E3UDRES2 (Austrija, Beļģija, Portugāle, Rumānija, Ungārija, Latvija, https://www.eudres.eu/ ) un Universitāšu Industrijas inovāciju tīkla (University Industry Innovation Network, UIIN, Nīderlande, https://www.uiin.org/ ) profesionālos, akadēmiskos un zinātniskos kontaktus.

Galvenās projekta aktivitātes ir saistītas ar:

  1. Ent-r-e-novators (uzņēmēji, pētnieki, inovātori, un izglītotāji; entrepreneurs, researchers, innovators, educators) stiprināšanu, t.sk. jauno talantu, ekspertu, vadības pārstāvju, MVU, jaunuzņēmumu (start-up), vietējās pašvaldības un uzņēmīgu iedzīvotāju iesaistīšanu un atbalstu;
  2. pieejamās ekspertīzes, līdzšinējās labās prakses, stratēģiju un citu iedvesmas avotu apkopošanu Nīderlandē, Austrijā, Beļģijā, Portugālē, Ungārijā, Rumānijā un Latvijā;
  3. ViA personāla, studentu un ViA sadarbības partneru mācībām par uzņēmīgumu, uzņēmējdarbību un inovācijām;
  4. sadarbību ar visu iepriekš minēto valstu E3UDRES2 partneru reģionu inovāciju ekosistēmām.

Projekta partneri:

St. Pölten University of Applied Sciences, STPUAS (Austrija – vadošais partneris)

University Industry Innovation Network, UIIN (Nīderlande)

Polytechnic Institute of Setubal, IPS (Portugāle)

Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, MATE (Ungārija)

UC Leuven-Limburg University of Applied Sciences, UCLL (Beļģija)

Politehnica University Timisoara, UPT (Rumānija)

Vidzemes Augstskola, ViA (Latvija)

ViA projekta komandā darbojas:

  • ViA vadības pārstāvji, lai projekta rezultātus ieviestu ViA inovāciju stratēģijā un darba plānos;
  • ViA fakultāšu un pētniecības institūtu pārstāvji, lai piedalītos gan mācībās, gan iesaistītu studentus;
  • Ne-akadēmiskā personāla pārstāvji, kas uzņēmīguma un inovāciju atziņas izmantotu nākotnes projektu vadībā un atbalsta funkciju nodrošināšanā;
  • Pētnieki un studenti, kurus interesē pētīt atvērto inovāciju konceptu un reģiona inovāciju ekosistēmas.

Kontakti:

Projekta vadītāja: Iveta Putniņa, administratīvā prorektore un E3UDRES2 projekta vadītāja Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Projekta zinātniskā asistente saziņai ar ViA personālu: Tatjana Mažāne, starptautisko projektu vadītāja, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Projekta zinātniskais asistents saziņai par pētniecības resursiem: Oskars Java, zinātnisko projektu vadītājs, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Projekta zinātniskā viesasistente saziņai par mācībām: Inguna Kucina, ViA Zināšanu un tehnoloģiju centra vadītāja, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Projekta īstenošanas periods: 01.10.2021. – 30.11.2023.

Projekta finansētājs: EIT HEI Initiative (European Institute of Innovation and Technology, Higher Education Initiative), Horizon Europe, Co-funded by the European Union

Image

Vidzemes Augstskola, Cēsu iela 4, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4201, Latvija

Reģ. Nr. LV90001342592

KONTAKTI | REKVIZĪTI